Aquest octubre, la Universitat Cardenal Herrera de la Fundació Universitària San Pablo CEU endega un Màster de Periodisme en Televisió amb un cost de 8.000 euros per a cadascun dels alumnes. Segons denuncia la secció sindical de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), els estudis compten amb el recolzament de l’ens públic, que pretén substituir alguns dels treballadors afectats per l’ERO aprovat aquest estiu amb alumnes del màster, que realitzarien pràctiques a Canal 9, i els quals segurament després passarien a treballar amb les productores que es contractin per externalitzar serveis.

L’organització assenyala que el professorat està format majoritàriament per directius i professionals de RTVV, i els acusa d’haver estat preparant els estudis en paral·lel a l’expedient de regulació, el qual finalment afectarà a 1.198 treballadors de l’ens. El curs, que s’anuncia al web de la radiotelevisió pública, comptarà amb la intervenció del director general de l’ens, José López Jaraba, i del director de Canal 9, Luis Redondo.

“Ara sabem que alguns directius tenien més interès en obtindre beneficis per a ells mateixos o per a les universitats privades que en salvar llocs de treball i estalviar diners als valencians”, denuncia la secció sindical de CCOO.

CCOO recorda que, durant les negociacions de l’ERO, la direcció va rebutjar la proposta de creació d’un centre de formació de RTVV, “homologat des del 1997 per fer cursos de formació i garantir així ingressos addicionals per a la cadena”, segons el sindicat.