La periodista Adelina Castillejo és la nova encarregada de vetllar pels drets dels l’audiència de TV3, Catalunya Ràdio i els seus portals a internet i pel compliment del servei públic. Així ho va acordar aquest dimecres el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a proposta del director general de l’ens, Ramon Mateu. Castillejo, que també dirigirà el servei d’atenció a l’audiència, substitueix el periodista Carles Pérez, que ha acabat el mandat.

Així doncs, la nova defensora s’encarregarà de supervisar les respostes d’aquest servei i respondre les comunicacions relacionades amb la protecció de la infància i la joventut, el dret a la intimitat, l’honor i la imatge de les persones i el respecte dels principis d’igualtat i no discriminació de la ciutadania. A més, elaborarà un informe anual que presentarà al Consell de Govern i que, posteriorment, es farà públic.

Vinculada a Catalunya Ràdio des del 1984,Castillejo dirigia fins ara el servei d’atenció a l’audiència de l’emissora i s’ocupava de l’àrea de responsabilitat social corporativa. Del 2004 al 2006 va ser coordinadora de l’emissora Catalunya Cultura, i també havia treballat a la Cadena SER, TVE, Ràdio Miramar, RNE i Ràdio Sabadell, entre d’altres.

La CCMA va crear la figura del defensor de l’audiència el 2008 inspirant-se en l’ombudsman suec com a mecanisme d’autoregulació periodística.