Pont del Nin, actual seu del Diari de Vilanova.El periòdic degà de la premsa a l’Estat finalment ha pogut evitar el tancament i endegar una nova etapa. Des de la setmana passada, Edicions Comarca 17 és la nova empresa propietària del Diari de Vilanova arran de l’adquisició de la unitat productiva de l’anterior editora del setmanari.

El relleu en la propietat ha comptat amb l’informe favorable de l’administrador concursal, a més de la plantilla, al considerar que el projecte presentat garanteix la viabilitat del mitjà i el manteniment dels llocs de treball. Si el Jutjat hagués tombat la proposta, el setmanari estava abocat al tancament després de 165 anys.

El nou editor del Diari de Vilanova és el periodista i escriptor Isidre Cunill, que fins ara col·laborava amb el setmanari com a columnista.

Per altra banda, l’advocat Lluís Subirats és l’administrador d’Edicions Comarca 17, i Annabel Casas la gerent. El projecte compta amb el suport de diverses personalitats del món econòmic, social i cultural del Garraf.

Reformulació del Diari

Per dur a terme el projecte, Edicions Comarca 17 pensa implementar una “profunda reforma” del disseny i els continguts. Per una part, l’edició en paper es transformarà en una publicació “interpretativa” i de “reflexió”; en una “eina d’aprofundiment” dels temes principals a través de reportatges, entrevistes i anàlisis, segons explica el mitjà.

Per l’altra, es potenciarà l’edició digital, que concentrarà l’actualitat diària, incrementant la seva actualització i incorporant un canal de vídeo i un nou tractament de la informació d’acord amb les noves eines digitals.

A banda, el Diari de Vilanova també incorporarà informacions d’abast més general i ampliarà el seu radi d’acció; és a dir, continuarà informant de Vilanova i el Garraf, però no restarà al marge del que passa a la resta del país, amb una especial atenció cap al Penedès.

La intenció és posar al dia la informació local i comarcal, adaptar-la les demandes dels lectors i connectar-la amb la realitat catalana. Tots aquests canvis s’aniran implementant de forma progressiva en les properes setmanes, segons explica el mitjà.

Reorganització de la redacció i canvi de seu

Per a la nova etapa, l’editora manté Guillem Mercader com a director i Ramon Francàs com a director adjunt. A més, ha nomenat Llorenç Avinyó com a responsable digital, i ha reorganitzat la resta de periodistes per seccions, amb dos redactors en cap, Montserrat Martorell i Gerard Muñoz. La responsable de publicitat és Beatriz Rodríguez.

Finalment, la redacció del Diari de Vilanova deixarà l’actual seu a l’edifici històric del Pont del Nin, per a la qual cosa manté negociacions avançades per traslladar-se a Neàpolis-Espai de la tecnologia i les idees, edifici municipal on, entre d’altres, hi ha les instal·lacions de Canal Blau ràdio i televisió. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram