El Jutjat d’Instrucció número 4 de Colmenar Viejo, a Madrid, ha admès a tràmit la denúncia presentada per l’Associació Espanyola d’Advocats Cristins contra Netflix per l’emissió de la pel·lícula La primera tentación de Cristo. L’organització considera que amb l’emissió d’aquesta comèdia brasilera (que explica com Jesús descobreix per sorpresa que és fill de Déu), la plataforma de continguts audiovisuals “està cometent un delicte contra els sentiments religiosos”.

La presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, afirma que el film “fa escarni dels dogmes cristians presentant Jesucrist com a inepte i homosexual”. La lletrada afegeix que de l’argument “s’evidencia la intenció d’injuriar, humiliar i menysprear la fe catòlica, amb el propòsit de ferir els sentiments religiosos dels cristians”.

Castellanos afirma que l’argument del film “presenta un Jesucrist homosexual que torna a casa acompanyat d’un amic per presentar-lo a la Sagrada Família com alguna cosa més que un amic”. A més, critica que al film “es blasfema contra el fill de Déu anomenant-lo ’fill de puta’ i mostrant la Verge Maria com un objecte sexual de Déu”.