El Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per Artur Mas per delicte d’injúries i calúmnies contra els periodistes Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, autors de les informacions sobre els suposats comptes a Suïssa del president de la Generalitat on, segons apuntaven, s’haurien ingressat comissions de la trama del Palau de la Música.

La magistrada Elisabeth Castelló, que considera responsable civil Unidad Editorial, ha imputat els dos periodistes i els ha citat a declarar el proper 19 de desembre. A més, la jutgessa ha demanat a la Direcció General de la Policia que informi i remeti en un termini de deu dies l’esborrany en el que s’haurien basat els articles d’El Mundo i que es va fer públic divendres passat divendres.

A banda, el Jutjat d’Instrucció número 31 ha admès a tràmit sengles querelles presentades pel conseller Felip Puig i el Departament d’Interior i ha citat Inda i Urreiztieta per al proper dia 16. En aquest cas, les informacions apuntaven que Puig havia rebut 250.000 euros de Fèlix Millet quan era el titular d’Obres Públiques, i que els comandaments dels Mossos d’Esquadra havien destruït proves del cas Palau.

En ambdós casos, els jutjats han rebutjat remetre les respectives causes a Madird, tal com havia demanat la Fiscalia catalana per ordre de la Fiscalia General de l’Estat.