Mónica Rayo i Hernán Scapusio, socis fundadors d’Agile Content.L’empresa tecnològica catalana Agile Content, especialitzada en la gestió de contingut audiovisual i big data per a segmentació d’audiències, ha arribat a un acord per la compra d’Over-The-Top-Networks, societat del holding UUX (participat majoritàriament pel grup mexicà Salinas) per 7,9 milions de dòlars (uns 6,9 milions d’euros).

En concret, Agile Content adquirirà el 100% de les societats Over The Top Networks International (amb seu a Austin), Over The Top Networks (ubicada a São Paulo), i Over The Top Networks Iberica (a Madrid). OTTN desenvolupa tecnologia per a plataformes de televisió de pagament, dóna servei a clients com Telefónica, Sky/DirecTV o Net, i l’any passat va facturar 7,5 milions de dòlars (uns 6,5 milions d’euros).

Agile destaca que, amb aquesta adquisició, dóna una passa més en la seva solució de vídeo i monetització d’audiències, al integrar serveis avançats sobre TV lineal i OTT per a televisió de pagament. Segons assenyala, la combinació tecnològica d’ambdues empreses permetrà oferir a televisions de pagament solucions d’optimització i segmentació publicitària que ja estan funcionant a internet.

El pagament de la compravenda contempla un mix de pagament en efectiu (5 milions de dòlars en dos venciments) i una part d’ampliació de capital, per la qual es convertiran en accionistes d’Agile el grup Salinas i els dos principals directius d’OTTN, Ricardo Cidale i Reynaldo Fagundes, que assumiran la direcció comercial i la tecnològica, respectivament.

L’operació es produeix d’acord amb l’estratègia de creixement i el pla de negoci d’Agile, que des de novembre passat cotitza al Mercat Alternatius Borsari (MAB).