La periodista de Telecinco, Laila Jiménez, va haver de marxa quan cobria la manifestació a Barcelona per commemorar el segon aniversari de l’1 d’octubre convocada per les entitats independentistes. Un grup d’assistents va increpar Jiménez i una noia la va ruixar amb un líquid. Altres manifestants van sortir en defensa de la periodista, però l’equip de Telecinco va acabar marxant davant la impossibilitat de treballar.

Els fets han estat condemnats per diverses entitats i organitzacions. “Ja no sabem com dir-ho perquè els periodistes no siguem objecte ni d’agressions ni coaccions. Només demanem respecte, també per la companya Laila Jiménez i Informativos Telecinco”, va piular el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

“Insistirem tantes vegades com calgui, que no n’haurien de ser més: condemnem rotundament l’agressió a la periodista Laila Jiménez i totes aquelles actituds que impedeixen que els professionals de la informació puguem exercir lliurement i amb garanties la nostra professió”, va denuncia el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes de Catalunya va mostrar el seu “enèrgic rebuig a les agressions contra periodistes en plena feina, siguin del mitjà que siguin i vinguin de qui vinguin. Volem treballar amb seguretat”.

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya també va condemnar l’agressió a la periodista de Telecinco i va expressar la defensa del dret a la llibertat d’informació.