Ferran Aguiló, nou director de l’Ara Balears (foto: Isaac Buj). El periodista Ferran Aguiló és el nou director de l’Ara Balears en substitució de Cristina Ros. El consell assessor del mitjà ha acordat aquest relleu (efectiu des d’aquest dimarts) per tal de “donar continuïtat al projecte editorial que ens uneix i amb l’objectiu de mantenir els paràmetres de qualitat i de solvència de les nostres edicions en paper i web”.

Aguiló és el tercer director de la capçalera des del seu naixement, el maig de 2013, després de Catalina Serra i Cristina Ros. Aquesta darrera, que dirigia l’Ara Balears des de gener de 2014, a banda de continuar com a articulista s’encarregarà de coordinar la constitució del consell editorial i de presidir-lo. Per a l’empresa editora, el consell editorial és “una figura fonamental per garantir la funció principal del mitjà, que és la d’informar i promoure el pensament crític i constructiu de la nostra societat”.

A banda, el consell assessor, en una sessió mantinguda la setmana passada, també va acordar designar Antoni Llabrés com a gerent del diari.

Objectius a curt termini

En la nova etapa comandada per Ferran Aguiló, en la qual es mantenen els compromisos fundacionals, el mitjà té com a “objectius imminents potenciar els articles d’opinió; incorporar noves firmes de les Balears; incrementar la participació a través de les xarxes socials; generar debat; aprofitar al màxim el potencial que dóna l’Ara de Catalunya per ser un mitjà de referència, i canviar la percepció que una part de la societat de les Illes té de l’Ara Balears pel fet de ser en català.

Ferran Aguiló va fundar i dirigir l’editorial Documenta Balear, i va ser el director executiu de la Gran Enciclopèdia de Mallorca. Des de 1990 ha estat guionista de la vinyeta Vuits i Nous que publica Última Hora, on també ha estat articulista, així com del Diari de Balears. A banda, Aguiló ha participat en diferents programes de televisió i ràdio locals i a IB3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram