Després de 17 anys, el Diari de Balears va publicar aquest dimecres el seu últim exemplar. Però la primera publicació diària de les Illes íntegrament en català ja té el relleu a punt amb el naixement aquest dijous de l’Ara Balears, l’únic en llengua pròpia del territori.

El nou projecte, dirigit per Catalina Serra, està impulsat per un grup de periodistes i emprenedors mallorquins, i compta amb la participació d’Edició de Premsa Periòdica Ara i del Grup Serra, editor de dBalears.

El model de l’Ara

El nou mitjà segueix els mateixos criteris professionals i el model multiplataforma de l’Ara, del qual manté part dels continguts i la mateixa estructura digital, amb informacions premium. La marca Ara, però, ja era present a les Illes des del 20 de novembre del 2011, quan el diari del Principat es va començar a distribuir a l’arxipèlag amb el dBalears.

Amb la fusió es busca fer un diari plenament balear, posant èmfasi amb les notícies de proximitat. En aquest sentit, s’ha arribat a acords amb mitjans locals per bastir una xarxa que cobreixi les Illes. Tot plegat es complementarà amb les informacions nacionals i internacionals provinents de l’Ara, així com amb alguns dels seus suplements.

Per la seva part, el Grup Serra, que té una minoria accionarial del nou mitjà, conserva la propietat de la capçalera dBalears, que es mantindrà a internet. De fet, el proper 25 de juliol, el digital estrenarà un nou disseny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram