Aquest Nadal es preveu que es disparin les vendes de descodificadors de TDT en alta definició. I és que el 70% de les llars de l’Estat amb televisors HD (uns 8,5 milions d’aparells) en realitat no poden veure els canals en aquest sistema que les grans cadenes de televisió estan llançant, segons assegura l’empresa Gigaset, una de les més importants en el mercat de sintonitzadors de TDT.

La majoria de televisors que en teoria permeten veure les imatges en alta definició fins ara no incloïen un sintonitzador de TDT en HD incorporat, sinó un descodificador estàndard (SD), per la qual cosa el senyal dels canals en alta definició no es rep adequadament.

Així, els únics senyals en HD que aquests aparells poden rebre són els procedents d’equips perifèrics que tingui connectats, com ara reproductors de DVD, consoles o sintonitzadors de TDT en HD.

Per tot plegat, es preveu que aquest Nadal es venguin a tot l’Estat més de 150.000 descodificadors de TDT en alta definició, una xifra que supera els 120.000 que s’han venut des de que va culminar l’apagada analògica.

Les previsions de Gigaset és que la difusió de la TDT en alta definició a l’Estat es dupliqui a principis del 2011 fins a arribar al 35%.

Cal destacar que, des del 3 de desembre, està prohibida la venda de televisors de més de 21 polzades que no tinguin integrat un descodificador de TDT en alta definició.