El president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, ha anunciat aquest divendres que la primera quinzena de setembre s’obrirà seu a Perpinyà amb un equip propi. Després del tancament de diverses corresponsalies de TV3 durant anys a càrrec d’autònoms i productores externes, la de la Catalunya Nord, oberta fa 25 anys, actualment es cobria des de Girona. En canvi, de seguida es van reobrir les delegacions de Terres de l’Ebre i Pirineus amb personal de la casa.

Per altra banda, en sessió de control parlamentària, Duart ha avançat que, també al setembre, es crearà un registre públic amb les dades dels contractes externs de la CCMA. El coneixement dels contractes amb les productores externes és una vella reivindicació dels treballadors.

De fet, el passat 9 de juliol, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va anunciar que, dins de la nova modificació de les lleis audiovisuals iniciada pel Govern, s’eliminaran les clàusules de confidencialitat que regeixen entre els mitjans públics i els seus proveïdors, les quals no existeixen en altres àmbits del sector públic.

Abans que entri en vigor la normativa, però, la CCMA ja farà públics els contractes per “garantir la màxima transparència en l’ús dels recursos públics”. Per als treballadors, però, la seva publicació arriba tard, ja que, a banda de fer anys que volen saber les dades, era una de les moltes reclamacions de cara a negociar l’expedient de regulació presentat per l’ens.

Dimarts finalitzen les negociacions per l’ERO

Precisament, aquest dimarts acaba el període de consultes del procediment d’acomiadament col·lectiu per a TV3 i Catalunya Ràdio (en el cas de l’emissora finalitzava dissabte però s’ha acordat prorrogar les converses tres dies).

Aquests darrers dies, les negociacions s’han intensificat notablement i continuaran a contrarellotge el cap de setmana amb l’objectiu d’acostar posicions i poder arribar a un acord que es resisteix abans de la data límit.

Després de dimarts, la llei dóna 15 dies abans que l’empresa prengui una decisió definitiva. En aquest període, doncs, encara s’estaria a temps de modificar els termes del PAC o fins i tot retirar-lo, com ja ha passat en altres empreses (per exemple, a la rotativa de Zeta a Parets).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram