Aquest dijous, de 10 a 18 h, la Universitat d’Alacant acull la primera Jornada sobre l’àmbit comunicatiu en català al País Valencià, dirigida  a estudiants, professionals, estudiosos de la comunicació, directius i responsables de comunicació de les administracions. La sessió es retransmetrà en streaming des del web de la jornada.

La conferència introductòria, L’espai comunicatiu en català. Del món local al món global (10.30 h), amb debat posterior, anirà a càrrec de Josep Gifreu, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra. Posteriorment se celebraran dues taules rodones.

En la primera, Ràdio i televisió al País Valencià: reconstrucció o construcció? (12.15 h), participaran Francesc Manel Anton, extreballador de Ràdio 9 Alacant; Amàlia Garrigós, directora del programa radiofònic El mural d’Escola Valenciana; Paco Lloret, coordinador de Ràdio Altea, i Javier Marzal, director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume. 

La segona taula, Premsa i ciberpremsa: cap a on creixem? (16 h), comptarà amb la participació de Francesc Martínez, professor del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat València; Moisés Vizcaíno, director de La Veu del País Valencià; Vicent Partal, director de VilaWeb, i Francesc Viadel, professor del Departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna.