Després que el PP deixés els partits de l’oposició sense representació al consell d’administració als mitjans públics badalonins, PSC, CiU i ICV-EUiA van sol·licitar fer una junta general extraordinària (on tenen majoria) per canviar els membres de l’òrgan gestor de Badalona Comunicació. Xavier García Albiol, però, el 19 de desembre es va treure una resolució, comunicada aquest dimecres a la resta de grups municipals, per la qual denega la convocatòria.

El PSC considera que es tracta d’un fet “insòlit”, i denuncia que l’alcalde equipara la junta d’una societat municipal a un òrgan de “participació política”, i es nega a convocar-la “emparant-se en el fet que al llarg de l’any ja han estat sol·licitats més de tres plens extraordinaris”.

Els socialistes, però, recorden que, a partir de l’1 de gener, tots els regidors poden tornar a demanar la convocatòria extraordinària de plens municipals, de manera que Albiol només haurà aconseguit “de forma totalment il·legal i tramposa” endarrerir la qüestió uns dies.

Inicialment, els tres partits de l’oposició volien cessar l’actual conseller delegat, Albert Fernández Saltiveri, per la censura de  al Festival Filmets, i substituir-lo per un candidat consensuat, Josep Viñeta Balsells. Després de la maniobra d’Albiol de finals de novembre, que va acabar amb un consell d’administració només format per membres nomenats pel PP, ara la voluntat és renovar-lo del tot.