Alfonso Bauluz (de l’Agència Efe) ha estat escollit nou president de la secció espanyola de Reporters Sense Fronteres, on fins ara era secretari general. El periodista es va incorporar a la junta directiva de l’entitat el 2015 com a vocal, i l’any passat en va assumir la secretaria general. Bauluz ocupa la vacant deixada per Aurora Mínguez, qui va dimitir el passat novembre després de tan sols dues setmanes en el càrrec per “raons personals”.

“Assumeixo amb respecte la presidència en un moment clau per a la llibertat de premsa, amb gairebé un centenar de periodistes espanyols cobrint la guerra a Ucraïna; tots ells compten amb RSF per defensar la seva seguretat, integritat, dignitat de les seves condicions laborals i, sobretot, el bon fer del seu periodisme, que ens permet rebre informació de qualitat; sense ells, només tindríem propaganda”, afirma Alfonso Bauluz.

Amb el seu nomenament com president de RSF a Espanya, el nou secretari general passa a ser Carlos López (El Confidencial), i el lloc d’aquest com a tresorer l’ocupa Marta López (El Periódico de Catalunya). Els nous nomenaments i la ratificació de la resta de la junta van ser aprovats per l’assemblea general celebrada dimecres.

La directiva la completen les vicepresidències de Pilar Bernal (Telecinco) i Edith Rodríguez Cachera (RSF International), i les vocalies de Mayte Carrasco (The Big Story Films / ACM), Alejandra Agudo (Planeta Futuro – El País), Ebbaba Hameida (RTVE), Lula Gómez (freelance), Laura Losada (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament), Mónica Prado (Antena 3), Lali Sandiumenge (Universitat Autònoma de Barcelona) i Daniel Peral (TVE).