Els dos equips del programa 30 minuts detinguts per la policia militar egípcia, finalment han estat alliberats després de cinc hores. Els sis periodistes (Eduard Sanjuán, Mireia Pigrau, Sandra Rierola, Lluís Jené, Walter Ojeda i Roser Oliver), que han arribat a El Caire aquest mateix dijous, estaven gravant dalt d’un terrat quan s’ha format una revolta contra ells.

Una patrulla els ha vist i els ha dit que se’ls emportaven per protegir-los. Segons ha explicat Sanjuán al canal 3/24 via telefònica, els han tingut molta estona amb els ulls embenats, i a les dependències on els tenien hi havia molts altres periodistes estrangers també amb els ulls tapats.

El director de 30 minuts ha reconegut que han tingut por de ser linxat. “La situació és molt fràgil i ara ens plantegem seguir al país o marxar”, ha assegurat.

Setge a l’hotel dels periodistes

Per altra banda, l’enviada especial de l’Ara al Caire, Carme Colomina, ha explicat al diari que al llarg del dia els partidaris del president Hosni Mubàrak han intentat assaltar l’hotel on es troben ella i molts altres corresponsals internacionals, però que els soldats de l’exèrcit egipci ho han impedit.

Colomina explica que els seguidors de Mubàrak acusen els periodistes internacionals d’estar dient mentides sobre el que succeeix al Caire, i és per això que els ataquen. Durant tota la jornada els informadors que han volgut sortir de l’hotel ho han tingut molt complicat i la majoria han hagut de tornar a entrar per evitar que els agredissin.

Des de la direcció de l’hotel els han fet arribar instruccions a tots els periodistes indicant què han de fer si cal desallotjar l’hotel per tal de protegir-los d’un assalt. També els han indicat que tinguin la maleta preparada per si de cas.