El periodista Álvaro Nieto ha dimitit com a director de Vozpópuli després de tan sols quatre mesos en el càrrec. “Marxo per voluntat pròpia i davant el convenciment que ara mateix és el millor per garantir la continuïtat de el projecte. Me’n vaig amb el cap alt i la consciència tranquil·la”, ha explicat via Twitter.

Nieto es va incorporar al mitjà el gener de 2019 com a adjunt al director, i el desembre passat va substituir en la direcció el fundador de Vozpópuli, Jesús Cacho, a qui ha expressat el seu agraïment. “És un dels millors periodistes que he conegut i sempre m’ha demostrat una gran qualitat humana. Mai m’he entès igual de bé amb un cap. Veiem el periodisme de la mateixa manera i ens entenem amb només mirar-nos”, ha apuntat.

La seva dimissió estaria motivada per la disconformitat en el procés de canvi de sistema de gestió de continguts, encarregat a una empresa externa, i que hauria provocat alguns problemes, segons apunta Dircomfidencial.

“Deixo el diari en perfecte estat de revista, amb l’estructura muntada i un equip fantàstic”, ha assenyalat Nieto, qui ha presumit de xifres: el desembre de 2018, Vozpópuli tenia 3,6 milions d’usuaris únics i ara arriben als 11,6 milions. Això, ha afegit, ha repercutit en els ingressos i ha permès tancar amb beneficis els dos darrers exercicis.

Álvaro Nieto va ser subdirector de la revista Tiempo durant deu anys, fins que va tancar el gener de 2018, i posteriorment va fitxar per El País com a redactor en cap d’Espanya, d’on va sortir als pocs mesos arran del cessament de l’aleshores director Antonio Caño.

Anteriorment, Nieto s’havia format com a becari a La Gaceta de los Negocios, on va progressar fins a exercir de corresponsal a Brussel·les entre 1999 i 2006, i posteriorment redactor en cap de nacional.