Foto: Moeh Atitar / El País

Prisa Media ha reorganitzat l’àrea d’informació econòmica per reforçar la seva oferta de continguts, tant a Espanya com als Estats Units i Llatinoamèrica. La principal novetat és que els periodistes de CincoDías i d’El País Economía treballaran de manera coordinada, tot mantenint les respectives ofertes diferenciades.

Per liderar aquesta nova etapa, Amanda Mars assumirà la direcció de CincoDías i de la secció econòmica d’El País com a subdirectora del diari. La periodista substitueix com a director del diari econòmic José Antonio Vega, qui va accedir al càrrec el desembre de 2020, i que continuarà lligat a la capçalera com a articulista.

Mars es va incorporar a El País el 2006, on ha estat redactora i subcap d’economia, corresponsal a Nova York i Washington durant set anys, i delegada del diari als EUA des de 2018 fins el passat abril. Anteriorment havia treballat a La Gaceta de los Negocios i l’agència Europa Press, on va iniciar la seva carrera professional.

A més, CincoDías ha fitxat com a subdirector Daniel Toledo, fins a l’agost director del digital La Información. Toledo compartirà responsabilitats amb el també subdirector Nuño Rodrigo. Per la seva part, Jesús Sérvulo continua com a redactor en cap de la secció d’economia d’El País, amb Lluís Pellicer com a cap de secció.

L’objectiu de Prisa Media amb aquesta reorganització és donar una resposta millor adaptada a les demandes dels lectors davant les grans qüestions dels àmbits econòmic i empresarial. A més, el grup vol que El País i CincoDías intensifiquin la col·laboració amb l’equip d’economia de la Cadena SER, al capdavant de la qual hi ha Javier Ruiz.