Amazon Prime Video, l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals del Ministeri de Cultura, l’entitat pública Acció Cultural Espanyola i l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya impulsen una línia d’ajut assistencial per a professionals del sector audiovisual. La dotació serà d’un milió d’euros aportats per la plataforma digital amb l’objectiu és contribuir a la recuperació de la indústria audiovisual estatal després de la crisi provocada per la pandèmia de la covid.

Els ajuts se centraran en donar suport a la diversitat i el talent emergent en la indústria audiovisual, fomentant el desenvolupament de projectes i continguts liderats per dones, joves menors de 35 anys i persones d’altres col·lectius que representin la diversitat, expliquen en un comunicat.

La donació d’Amazon Prime Video s’emmarca en el compromís de 6 milions de dòlars anunciat l’any passat per donar suport a la comunitat creativa europea de producció de televisió i cinema.

El conveni de col·laboració contempla la creació d’un comitè integrat per una representació de les diferents parts que s’encarregarà de donar forma jurídica i organitzativa a la línia assistencial. A més, establirà els terminis i les condicions d’accés als ajuts, indicant els requisits de les persones que puguin accedir a la prestació, la documentació a presentar, la valoració de les sol·licituds, i la quantia a rebre.

“Les conseqüències de la Covid-19 encara són molt presents dins de la indústria de l’entreteniment a Espanya”, remarca Georgia Brown, directora de continguts originals de Prime Video a Europa. “Som conscients de la difícil situació per la qual han passat molts treballadors en els darrers 18 mesos i estem compromesos a continuar fent costat a la indústria i la diversitat a Espanya, i a continuar produint continguts locals durant i després d’aquesta crisi”, afegeix.

“Des de l’ICAA celebrem la posada en marxa d’aquest conveni, que suposa un nou exemple de col·laboració públic-privada, davant l’objectiu comú de donar suport a la recuperació de la nostra indústria audiovisual després de l’impacte de la crisi del Covid-19. Creiem que l’aposta per la diversitat en la creació serà fonamental en la recuperació, potenciant la varietat i riquesa dels nostres continguts”, assenyala la seva directora general, Beatriz Navas.

“Des de l’Acadèmia de Cinema saludem iniciatives com aquesta, destinades a pal·liar els danys que està causant la pandèmia en els treballadors del cinema. Estem convençuts que en aquest moment excepcional són necessàries mesures excepcionals per garantir la supervivència de la nostra indústria”, apunta el president de la institució, Mariano Barroso.

“Aquesta crisi ha demostrat la importància essencial dels sistemes públics de protecció social, però això no ha d’impedir altres exercicis de solidaritat, com el que Amazon ha volgut fer al sector audiovisual, un exercici que des d’Acció Cultural Espanyola agraïm, secundem i acompanyem, amb l’esperança que hi hagi més empreses, organitzacions i institucions que s’hi sumin”, ha declarat José Andrés Torres Mora, president d’AC/E.