El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha ampliat fins al 15 de setembre el termini per presentar candidatures a la desena edició dels Premis Gabinets de Comunicació. En la convocatòria oberta al maig el termini finalitzava el 30 de juliol.

Enguany els guardons incorporen una nova categoria, el premi a la innovació en comunicació, el qual relleva el del millor pla de comunicació. L’altre guardó escollit pel jurat és el de millor acció comunicativa, estrenat en l’anterior edició. 

Al premi a la innovació en comunicació s’hi poden presentar aquelles iniciatives desenvolupades durant el 2017 que pel seu caràcter innovador hagin aportat un valor afegit i que puguin demostrar la seva efectivitat i compliment dels objectius.

Per la seva part, el premi a la millor acció de comunicació es dirigeix a experiències i accions comunicatives desenvolupades en diferents formats i canals (vídeos, webs, blogs, diaris digitals, xarxes socials, anuncis, presentacions, etc.), les quals poden formar part d’una campanya més gran o ser només una actuació singular.

Finalment, també hi ha el Premi Portaveu, creat fa quatre anys, destinat a reconèixer la tasca comunicativa d’una persona que s’hagi distingit en aquesta funció en una organització, empresa o institució davant dels mitjans de comunicació i/o l’opinió pública. Aquest guardó s’atorgarà mitjançant un sistema de votació digital dels col·legiats a partir de cinc propostes aportades pel grup de treball de gabinets del Col·legi de Periodistes.

El veredicte dels premis, tots tres de caràcter honorífic, es farà públic a finals de setembre, i l’acte de lliurament tindrà lloc a l’octubre o novembre.