La Fundació Periodisme Plural ha nomenat la periodista Ana Basanta nova directora d’El Diari de l’Educació, coincidint amb el novè aniversari de la capçalera. Substitueix Víctor Saura, qui va assumir el càrrec fa cinc anys, i ara ha decidit fer un gir professional i incorporar-se al món de la docència.

Ana Basanta ha treballat a les agències Efe i Europa Press i al diari Catalunya Press, a més de col·laborar en mitjans com El Periódico de Catalunya, l’Ara, la revista infantil Cavall Fort i les diferents publicacions de la Fundació Periodisme Plural. L’any passat, va agafar les regnes del blog Educa.Barcelona d’El Diari de l’Educació, i des de setembre coordinava El Diari de la Sanitat.

Per la seva part, Víctor Saura es manté vinculat a un projecte en el qual ha participat des dels seus inicis, ja que abans d’assumir-ne la direcció havia format part de l’equip que va crear el mitjà. Saura, que també és secretari del patronat de la Fundació Periodisme Plural, s’incorpora al consell assessor d’El Diari de l’Educació, des d’on promet acompanyar la nova directora en el procés de transició.