El programa La casa dels còmics d’Andreu Buenafuente i un late night show amb Marc Giró són les principals novetats de la nova graella televisiva de RTVE Catalunya, que consolida la seva aposta per l’entreteniment, la cultura i la informació. En la presentació de la nova temporada, el seu director, Oriol Nolis, ha destacat que RTVE té un projecte a Catalunya pensat “amb molta il·lusió i amb molta ambició per tenir una programació de referència”.

La casa dels còmics retrà homenatge a cinc referents de l’humor: Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio. Amb aquest nou programa, Andreu Buenafuente vol posar en valor, contextualitzar i analitzar la seva influència. A partir de l’arxiu històric de RTVE, es revisitarà l’humor dels homenatjats i es comentarà a plató amb diferents convidats. Aquesta producció d’El Terrat per a RTVE constarà de cinc capítols i s’estrenarà a La 1 la setmana del 19 de setembre (el dia d’emissió encara està per determinar).

Al novembre, La casa dels còmics serà rellevat a la graella per un late night show “divertit i esbojarrat” conduït per Marc Giró. El programa, encara sense nom, tindrà un format clàssic del gènere: cada setmana Giró entrevistarà un personatge públic (que haurà de superar una prova o acció), i comptarà amb col·laboradors, música en directe i públic participatiu.

De la programació també destaca la segona temporada de La recepta perduda, conduït per Sílvia Abril, programa de gastronomia que fa el salt a les nits de La 1 (la primera es va emetre diumenges al migdia a La 2, on a partir d’ara es reemetran els nous capítols).

En la graella de RTVE Catalunya es consolida el magazín d’actualitat Cafè d’idees, amb Gemma Nierga, que s’emet de dilluns a divendres de 8 a 10 h simultàniament a La 2 i Ràdio 4, i a partir del 12 de setembre també al Canal 24 Horas.

També es manté en la programació el magazín cultural Punts de vista, amb Tània Sarrias, que aquesta temporada retarda una hora l’emissió, a les 19 h, de dilluns a divendres a La 2.

Els caps de setmana al migdia, La 2 presentarà quatre novetats: Fet a mà, un programa sobre artesania; Va de verd, dedicat al món de les plantes; Transpirinenca, una sèrie documental d’aventura, i Únics, sobre perfils biogràfics de personatges de la cultura.

Canvis als informatius

Per a la nova temporada, els teleinformatius de RTVE Catalunya presenten novetats. Aina Galduf condueix L’informatiu de migdia en substitució de Laura Mesa, que passa al cap de setmana juntament amb Albert Font, a càrrec dels esports.

Per la seva part, Quim Barnola continua al capdavant d’El vespre, que s’emet de dilluns a divendres a les 19 h al Canal 24 Horas. En la mateixa cadena, a partir del 16 de setembre tornarà l’actualitat parlamentària i política amb Aquí parlem, de Lluís Falgàs, els dissabtes a les 20.30 h i diumenges a les 19.30 h.