El jurat de l’onzena edició del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán ha decidit per unanimitat guardonar en la categoria de periodisme cultural i polític Andreu Missé, director de la revista cooperativa Alternativas Económicas.

“Al ciutadà li cal una informació econòmica transparent per actuar socialment i políticament. Això suposa la necessitat democràtica d’una informació fiable i comprensible”, assenyala el veredicte. En aquest sentit, el jurat destaca que, en tota la seva trajectòria professional, Missé “ha treballat per donar al ciutadà aquests conceptes més enllà dels interessos i pressions que pretenen obscurir-los”.

El veredicte també recalca que guardonat, exsubdirector d’El País, ha treballat en diferents mitjans i segueix treballant “amb aquest esperit”.

El jurat estava format per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes; Miguel Aguilar, de Penguin Random House; Juancho Dumall, d’El Periódico; Carles Revés, del grup Planeta, i Tomàs Delclós, d’El País, que actuava com a secretari.

En la categoria de periodisme esportiu, en aquesta onzena edició s’ha distingit l’exfutbolista brasiler, metge, i comentarista i columnista Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’. El veredicte, fet públic al desembre, destacava l’“excel·lència periodística present en les seves columnes, peces d’esperit lliure i lúcid, gens xovinista, en què sovint diagnostica amb ironia i precisió les carències de la seva canarinha”.