L’Associació de Periodistes Europeus ha fet públics els guanyadors de la 19a edició dels Premis de Periodisme Salvador de Madariaga en les categories de televisió, ràdio i premsa. Són Anna Bosch (TVE), Carlos Herrera (Onda Cero) i Carlos Yárnoz (El País), respectivament. Els guardons es lliuraran a Tenerife el 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa.

El jurat ha premiat Anna Bosch, de la secció d’internacional dels serveis informatius de TVE (excorresponsal a Londres, Washington i Moscou), per “l’exquisidesa del seu estil narratiu i la seva característica manera de narrar les notícies”. A més, el veredicte destaca la “gran adaptació” de la periodista catalana als nous formats informatius, especialment pel seu blog i el seu compte a Twitter.

Per la seva part, el director d’Herrera en la Onda ha estat distingit per “la difícil tasca d’equilibrar l’entreteniment i la divulgació de l’actualitat des de tots els seus àmbits”. Finalment, Yárnoz, subdirector d’El País, ha estat premiat per “un periodisme documentat i didàctic, l’objectiu del qual sempre ha estat donar a conèixer la realitat de la Unió Europea i els seus valors, contribuint a la creació d’una consciència europea”.

El jurat, presidit per Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, estava format, entre altres, per José Antonio Guardiola, director d’En portada, de TVE; José María Patiño, periodista de la Cadena SER; Diego Carcedo, president de l’Associació de Periodistes Europeus; Montserrat Domínguez, directora d’El Huffington Post; José Antonio Zarzalejos, columnista d’elconfidencial.com; Montserrat Lluís, subdirectora de l’ABC, i Carmen del Riego, presidenta de l’Associació de la Premsa de Madrid.