La periodista Anna Cristeto Massaneda serà la nova directora d’El Periódico de Catalunya en substitució d’Enric Hernàndez, qui exercia el càrrec des de feia nou anys. La fins ara delegada d’Europa Press a Catalunya és la primera dona que dirigirà El Periódico en els seus 41 anys d’història.

El relleu d’Hernàndez és la primera gran decisió (de portes enfora) que pren Prensa Ibérica Media des de que ha adquirit el Grupo Zeta.

Nascuda a Santa Coloma de Farners, Anna Cristeto es va incorporar a Europa Press el 2008 com a redactora en cap de la delegació catalana, assumint també les àrees d’economia, tribunals i successos. El 2011 la periodista va ascendir a delegada de l’agència a Catalunya.

Cristeto va iniciar la seva trajectòria a la secció d’economia de La Vanguardia i el 2001 es va incorporar a la delegació d’Expansión a Catalunya. Quatre anys més tard va passar a ser redactora de La Gaceta de los Negocios a la seu de Barcelona, i el 2008 va fitxar per Europa Press.

Dones directores

Cal destacar l’aposta de Prensa Ibérica a l’hora de nomenar dones per dirigir gran part dels seus diaris: Cristina Martín Vega és directora del Diario de Ibiza des de novembre de 2016 (la primera dona en 123 anys d’història de la capçalera); Maria Ferrer del Diario de Mallorca des de desembre de 2016 (la primera en 63 anys); i Lydia del Canto dirigeix Levante-EMV des de setembre de 2018 (la primera dona en 146 anys).

I no són les úniques: Ángeles Rivero dirigeix La Nueva España des de 2008; Marisol López del Estal, La Opinión-El Correo de Zamora des de 2009, i Carmen Merelas, La Opinión de A Coruña des de 2010.