Les condicions imposades per la Comissió Nacional de la Competència (CNC) a la integració de La Sexta dins d’Antena 3 no han agradat gens a la cadena de Planeta, que les ha titllat d’“injustes i discriminatòries”.

Segons Antena 3, la resolució de l’ens regulador imposa “majors obligacions i noves restriccions” que a les imposades en el seu moment per a la integració de Cuatro a Telecinco (on a més hi entrava una operació paral·lela amb Digital+ i Telefónica). Per aquest motiu, ha decidit no acceptar les condicions i “esgotar tots els mecanismes legals i instàncies administratives” amb l’objectiu de defensar l’operació.

Les diferències entre les condicions

Entre la dotzena de condicions addicionals destaca que a l’hora de vendre els paquets comercials, el límit de quota de pantalla per a cadascun és del 18% per a Antena 3-La Sexta, mentre que per a Telecinco-Cuatro és del 22%.

A més, en ambdós casos, la publicitat de les dues principals cadenes s’ha de vendre de forma separada, però en el cas de Telecinco-Cuatro ho pot fer el mateix equip, mentre que en el d’Antena 3-La Sexta han de ser empreses completament diferents.

Per altra banda, les condicions tenen una vigència de cinc anys per a Antena 3-La Sexta, mentre que per a Telecinco-Cuatro eren de tres anys.

Acusa la CNC de “blindar” el domini de Mediaset

Per tot plegat, Antena 3 considera aquestes condicions situen el seu grup amb un “clar desavantatge competitiu”, i acusa Competència de fer “inviable” l’operació d’integració de La Sexta. En aquest sentit, apunta que la resolució “consolida i blinda” la posició de “domini absolut” de Mediaset durant els propers anys.

A més, la cadena de Planeta assegura que la CNC “s’extralimita” en l’atribució de les seves funcions a l’intentar definir tant el paisatge competitiu com els processos de comercialització publicitària vigents”.  Antena 3 també acusa Competència d’alterar “l’ordre natural” dels principals mercats televisius europeus “on conviuen en equilibri dos operadors de gran mida”.