El director gerent de Tarragona Ràdio, Xavier de Gispert i Zegrí, ha comunicat als membres del consell d’administració de la l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona que no se’l pot destituir perquè des del 6 d’octubre està protegit per l’Oficina Antifrau de Catalunya com a “informant de presumptes delictes de corrupció”, segons ha avançat l’Ara i ha confirmat l’ACN.

La mesura està contemplada en la Llei reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, que va entrar en vigor el passat març i amb la qual, entre d’altres, es vol garantir que els alertadors no pateixin represàlies, com ara ser acomiadats.

Xavier de Gispert va assumir la direcció de l’EMMCT la tardor de 2020 mitjançant un concurs públic, amb Pau Ricomà (ERC) d’alcalde. Amb la tornada del PSC al govern municipal amb Rubén Viñuales com a batlle, es van començar a moure fils per rellevar-lo.

En la carta enviada als membres del consell d’administració (tots representants dels partits), els advocats del periodista denuncien que “les autoritats municipals i de l’EMMCT han comunicat en diferents espais” que s’estan realitzant gestions “per tal de procedir al seu acomiadament”. Per això, els avisen que, en cas de votar-hi a favor, podrien estar cometent un delicte. Anteriorment ja s’havia comunicat al govern municipal la protecció de De Gispert per part d’Antifrau.

Irregularitats de l’anterior gerent

Els “presumptes delictes de corrupció” denunciats per Xavier de Gispert apunten al seu predecessor, Josep Maria Bonet. Aquest va exercir la gerència de l’EMMCT de 2007 a 2019, quan va ser destituït, i els darrers quatre anys va compaginar el càrrec amb el de cap de gabinet de l’aleshores alcalde, el socialista Josep Fèlix Ballesteros.

Quan De Gispert es va incorporar a Tarragona Ràdio el 2020 es van detectar possibles irregularitats, motiu pel qual es va encarregar un informe a un gabinet extern. Aquest va trobar factures entre els anys 2009 i 2019 que s’escaparien de l’objecte social de la ràdio i que sumarien gairebé 800.000 euros. Els autors de l’informe van recomanar traslladar la informació a la Fiscalia davant la possibilitat que hi podria haver hagut “una pràctica habitual de contractació al marge de qualsevol procediment reglat”. I així es va fer.

Xavier de Gispert: “Tarragona Ràdio vol ser líder en l’estratègia digital”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram