Fa temps que s’especula amb el relleu de Javier Moreno com a director d’El País, però ara sembla que el canvi és més a prop. El candidat a substituir-lo seria Antonio Caño, corresponsal del diari als Estats Units i responsable de l’edició a Amèrica Llatina, segons informava aquest diumenge el digital VozPópuli.

La seva candidatura ha sortit a la llum arran d’una indiscreció del veterà periodista, qui va enviar per error un correu a una cinquantena de corresponsals i col·laboradors de les diferents delegacions americanes amb un informe sobre la situació del diari i els canvis que hi caldria fer, i que inicialment anava dirigit al president de Prisa, Juan Luis Cebrián.

Segons apunta InfoLibre d’altres fonts de Prisa, Antonio Caño no hauria realitzat el dossier per ser l’escollit a dirigir el diari, sinó que tan sols ha exposat el seu punt de vista a petició de Cebrián. Amb tot, l’informe no ha estat molt ben rebut a El País, especialment entre els càrrecs directius, força criticats per Caño, que en demana la destitució.

En l’informe, el corresponsal dels Estats Units planteja una estructura amb tres direccions: una per a l’edició impresa, una altra per a la digital, i una tercera per a Amèrica, que segons la segona versió dels fets ocuparia ell. A més, recomana incorporar a l’equip directiu professionals de 30 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram