Les editores dels dos rotatius han arribat a un acord per sumar esforços: a partir del proper 20 de novembre, l’Ara deixarà de vendre’s de forma independent als quioscos de l’arxipèlag i es distribuirà encartat amb el Diari de Balears.

Cal recordar que, a principis d’any, l’aleshores director general de continguts d’Hermes Comunicacions, Emili Gispert, va admetre que s’estaven explorant “les possibilitats d’augmentar la col·laboració” que mantenien des de feia anys amb dBalears, que encarta la revista Presència. Finalment, però, el rotatiu illenc s’ha aliat amb l’Ara.

Segons van informar aquest diumenge ambdues capçaleres, l’acord no suposa cap canvi en l’estructura empresarial de les empreses editores.

Menys de 500 exemplars mensuals

L’aliança implicarà que el diari del Grup Serra es centri exclusivament en els temes relatius a les Illes Balears i deixi de dependre de les agències estatals per a les informacions de Catalunya, l’Estat i internacionals, que seran aportades per l’Ara. La unió de capçaleres també suposarà que alguns dels suplements de l’Ara es sumin a l’Espira, del dBalears.

La unió es farà efectiva el 20 de novembre, gairebé un any després del llançament de l’Ara, també en una data electoral. Segons OJD, la difusió a l’arxipèlag de l’edició impresa del diari català no arriba als 500 exemplars diaris. En concret, van ser 261 exemplars al març; 260 a l’abril; 250 al maig; 266 al juny; 332 al juliol; 485 a l’agost, i 438 al setembre.

L’anunci de l’aliança coincideix amb un seguit d’acomiadaments al Diari de Balears. Per al Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, les sortides podrien “amagar” un ERO.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram