Aquest dilluns es va penjar a la xarxa el primer dels sis capítols de Cubicles, la primera sèrie en català nascuda, concebuda i emesa només per a internet, segons els seus creadors. “És com ens agradaria que fossin totes les coses en aquesta vida: breus, insensates i en català”, assenyala el seu creador, el guionista Jair Domínguez.

“No pretenem fer servir la xarxa com a trampolí per accedir a altres plataformes”, assegura Domínguez sobre la sèrie, que narra les vivències contemporànies amplificades d’una oficina qualsevol. “Sabem que el públic de Cubicles no està corromput per la televisió. És un públic exigent, que no està per tonteries. Ens ha semblat que la millor manera de tirar endavant un producte com Cubicles és així. Llençar-lo als lleons”, assegura el guionista.

Per la seva part, Joan Camp, productor executiu i director de Tirabol, explica que la xarxa catalana porta uns quants anys entrant en el món de l’audiovisual, però que en la majoria de casos els projectes “s’han centrat en formats seriosos”. Per això destaca que ara s’hagi “traspassat la frontera d’elaborar un producte d’entreteniment i humor”.

“La cultura catalana creix i evoluciona quan és capaç d’arribar al gran públic i creiem que microcapítols que es poden veure des de l’oficina o el telèfon mòbil per la seva curta durada, poden ser un element d’oci audiovisual a explotar a la xarxa” afegeix Camp.

Cublicles està dirigida per Sergi Prat, i compta amb la interpretació de Txabi Franquesa, Miquel Malirach, Montse Rodríguez, Pep Payo i Xavier Pérez Esquerdo en els papers principals. Entre els col·laboradors s’hi troba Òscar Andreu, Òscar Dalmau, Berto Romero, Francesc Ribera ‘Titot’, Maria Lapiedra o Jimmy Jump.