Aquest dimecres es posa en marxa l’onzena edició del Festival Europeu de Cinema per a Televisió d’Igualada, Zoom, que fins diumenge projectarà un total de 30 films. Una de les novetats d’enguany és la creació d’una secció dedicada a les websèries amb una mostra de les millors produccions.

En aquesta edició, l’únic festival de l’Estat dedicat als telefilms atorgarà el Premi d’Honor a Montserrat Salvador, Antonio Resines i TVE. A més, es distingirà Josep Maria Bachs amb el Premi ‘Tu ets la tele’ a la trajectòria, mentre que el Premi Auguri Sita Murt a una jove promesa de la interpretació femenina serà per a Joana Vilapuig.

De la trentena de telefilms, vuit van a competició, dels quals quatre compten amb producció catalana: 1000 maneres de menjar-se un ou, de Rafa Montesinos; Cenizas, de Llorenç Castañer; Un berenar a Ginebra, de Ventura Pons, i Vicente Ferrer, d’Agustín Crespi.

La resta de films a competició són les alemanyes Arnes Nachlass, de Thorsten Schmidt; Im Netz, d’Isabel Kleefeld, i Ein Jahr nach morgen, d’Aelrun Goette; i la francesa Mortel été, de Denis Malleval.