Coincidint amb la Diada, aquest dijous es van iniciar les emissions de Ràdio Terra. Es tracta d’un projecte de comunicació popular, autogestionat, horitzontal i descentralitzat, que aposta per la transformació social i que vol dotar l’espai comunicatiu de parla catalana d’un mitjà que el vertebri.

Més concretament, l’emissora, amb seu central a Reus, vol cobrir un buit informatiu en l’àmbit radiofònic i connectar les diferents veus i realitats socials, econòmiques i culturals dels Països Catalans, per a la qual cosa compta amb corresponsalies per a cadascuna de les comarques.

Els impulsors de Ràdio Terra aposten per “descobrir aspectes desconeguts o muts” que no troben espai en altres mitjans, a més de “sumar en la construcció d’un periodisme honest des del punt de vista de la comunicació social, el treball cooperatiu i la vocació de fer-se altaveu”.

El nou mitjà es finança mitjançant els seus socis, amb quotes de dos euros mensuals. A banda, una campanya de micromecenatge va assolir 13.665 euros (l’objectiu eren 12.000) per finançar l’estudi central de l’emissora. Més endavant es treballarà per crear una xarxa d’estudis que puguin servir per endegar i donar suport a projectes locals.