La Fiscalia de Barcelona ha arxivat la denúncia per suposada incitació a l’odi presentada per l’associació Hablamos Español contra TV3 i el mag Lari per un capítol del programa L’au pair.

L’entitat va denunciar una escena del capítol emès a l’agost on l’il·lusionista passava de parlar català a castellà a uns nens i els deia que ho feia per “semblar més dolent”. El Mag Lari anava disfressat de monstre i els deia que era un calamar gegant i que anava a menjar-se la princesa. Hablamos Español considera que el gag incita a la discriminació per raó de llengua.

El Ministeri Públic ha conclòs que el comentari del Mag Lari “no troba encaix en cap precepte del Codi Penal”, doncs no reuneix els requisits per ser considerat una incitació a l’odi. També assenyala que en el llenguatge utilitzat “no es detecta la contundència” perquè sigui rellevant penalment.

Amb tot, la Fiscalia assenyala que “en el context social” en què es va realitzar el comentari “es detecta certa tensió per tendències a la discriminació per motius ideològics”, de manera que “pot contenir una lectura prejudiciosa i pejorativa per a un determinat col·lectiu”.

La Fiscalia té en compte que el Mag Lari es va disculpar en una entrevista a RAC1, on va argumentar que la broma s’emmarcava en el fet que la seva generació va créixer amb dos canals de televisió en castellà, i va créixer pensant que els dolents parlaven aquesta llengua. “Es desprèn que no era la seva intenció ofendre ningú”, entèn el Ministeri Públic.