El Jutjat d’Instrucció número 10 de Madrid ha arxivat la denúncia de l’empresari Vicente Boluda contra els periodistes Antonio M. Vélez i Sergi Pitarch per la publicació a elDiario.es d’informacions sobre la repatriació de 100 milions d’euros des de Luxemburg per part del president de l’Associació Valenciana d’Empresaris. La jutgessa resol que les informacions no constitueixen un delicte d’injúries i calúmnies, informa el mitjà.

elDiario.es va publicar l’abril de 2020 que Boluda (segon accionista de la COPE) va cobrar un dividend de 100 milions d’euros des de Luxemburg a través de societats sense empleats i amb un capital mínim. L’empresari va denunciar els periodistes per un suposat delicte contra l’honor. La magistrada ho nega, ja que les informacions “tenen el seu origen en el publicat pels registres mercantils de Luxemburg i Espanya”.

La titular del Jutjat d’Instrucció 10 argumenta que no hi ha delicte d’injúries ni de calúmnies perquè les informacions no atribueixen la comissió de cap fet delictiu a Vicente Boluda. La jutgessa conclou que “en cap cas de la seva lectura pot entendre’s un contingut que pugui lesionar el bon nom del querellant, la seva família o patrimoni”.