El grup Atresmedia ha convocat formalment un debat electoral per al 23 d’abril amb els cinc partits amb més estimació de vot segons els sondejos: els quatre principals grups parlamentaris –PSOE, PP, Ciutadans i Podem– i Vox. Cap d’ells sembla haver posat impediments a un debat a cinc.

“Vox serà una força política rellevant al Parlament, i a més el nostre criteri periodístic ha de ser coherent amb el que hem realitzat en altres ocasions”, justifica Antonio García Ferreras, davant les crítiques rebudes per la inclusió del partit d’extrema dreta. Feia així referència al debat electoral de 2015, en què també van participar Podem i Cs, aleshores sense representació al Congrés.

El debat per a les eleccions del 28 d’abril estaria conduït per Ana Pastor i Vicente Vallés, i s’emetria simultàniament a Antena 3, el canal internacional, Onda Cero i Atresplayer.

La Junta Electoral Central obliga les televisions públiques i privades a respectar durant la campanya els principis de “pluralisme i igualtat” i els de “proporcionalitat i neutralitat informativa” en debats i entrevistes, prenent com a referència els resultats de les darreres eleccions equivalents. Amb tot, també contempla la figura del “grup polític significatiu”.