Les televisions privades ja han decidit quines són les nou cadenes que tancaran de les 24 que exploten per executar abans del 6 de maig la sentència del Tribunal Suprem. Atresmedia es desprendria de Nitro, La Sexta 3 i Xplora, segons va apuntar el vicepresident del grup, Mauricio Carlotti, mentre que Mediaset suprimiria La Siete i Nueve, segons avança El País.

Amb tot, part dels continguts es recol·locaria en altres cadenes pròpies. Per exemple, El chiringuito de jugones i els entrenaments de la F1 que actualment s’emeten a Nitro passarien a Neox, mentre que Divinity podria acollir els resums de Supervivientes de Nueve i les telenovel·les de la recentment reconvertida La Siete, informa Vanitatis.

A Net TV i Veo TV l’elecció és més senzilla. La primera prescindirà dels canals de telebotiga que emeten en lloc d’Intereconomía i MTV, que van deixar la TDT al febrer. En el cas de Veo TV, tancarà la freqüència d’AXN, que ja havia anunciat que el 30 d’abril tornava a les plataformes de pagament, a més de la telebogiga que substitueix Marca TV des de que aquesta va tancar el passat juliol.

Resposta d’Indústria a la UTECA

Per la seva part, el Ministeri d’Indústria no sembla tenir intenció de cedir a les pretensions de les televisions privades. Aquest dimarts va respondre la carta oberta de la UTECA amb un comunicat on reiterava el seu “respecte” a la sentència de novembre de 2012, la qual “portarà a compliment”.

Indústria recorda que la situació és fruit de les “actuacions d’un Govern anterior” (en referència al de Zapatero), les quals “es pretén esmenar precisament per aquesta sentència i no per actuacions administratives d’urgència”, tal com suggereix la patronal de les privades, que segons el Ministeri “serien de dubtosa legalitat i podrien incórrer en procediments d’infracció fins i tot de la Unió Europea”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram