La revista digital AulaMèdia organitza els dies 11 i 12 de novembre una nova edició de les Jornades EDU[mèdia] sobre educació mediàtica al Casal Transformadors de Barcelona. L’activitat està plantejada com un espai per reflexionar i debatre sobre l’educació en comunicació a les aules de primària i secundària.

Les Jornades també cerquen conèixer i repensar propostes per a la producció audiovisual escolar com a eina creativa, així com reflexionar sobre els continguts dels mitjans de comunicació i la seva anàlisi crítica.

La trobada arrencarà divendres 11 amb la projecció del curtmetratge EDU[mèdia] Educació Mediàtica, produït per AulaMèdia. En la producció participen els professors Xavier Breil, Remei Lòpez, Gemma Paricio i Gerard Vilanova, els quals reflexionen sobre la necessitat d’una educació mediàtica integrada en els currículums dels diferents nivells educatius ,per dotar l’alumnat d’una visió crítica davant els mitjans de comunicació.

El programa de divendres inclou dues taules rodones. La primera és Tecnologia (sostenible), usos i educació, amb la participació de Carme Altayó, de l’Associació SCKasando.cat; Eva Vidal, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Gerard Vilanova, director de TIC Activa · Educació i Tecnologia.

La segona duu per títol Televisions locals i educació i comptarà amb Amparo Huertas, directora de l’Institut de la Comunicació (InCom-UAB); Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia, i Gemma Paricio, cap d’estudis de l’Institut Euclides de Pineda de Mar.

Dissabte 12 l’ EDU[mèdia] obrirà amb un recull d’experiències de produccions audiovisuals realitzades a educació infantil, primària i secundària, amb la participació de l’Escola La Pau de Sant Sadurní de Noia; l’Escola Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès; l’Institut Francisco de Goya de Barcelona, i la productora Kineina Audiovisuals.

Posteriorment s’ha programat la taula El cinema i el documental a l’aula, amb la participació d’Antonio Barrero, president del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT); Joan Gonzàlez, director del Festival DocsBarcelona; Maria Molins, membre de la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català, i Carla Soriano, directora del Festival Cinema Ciutadà Compromès (FCCC).