La revista digital AulaMèdia organitza divendres i dissabte les Jornades EDU[cinema] sobre educació i cinema. L’activitat vol repensar propostes per a la producció audiovisual com a eina creativa i també reflexionar sobre els continguts cinematogràfics i com desenvolupar una anàlisi crítica.

Les jornades d’AulaMèdia són un espai per a la reflexió i el debat sobre l’educació en comunicació, i en aquesta nova edició se centraran en el cinema a les aules d’educació primària i secundària.

Les Jornades EDU[cinema] s’estructuren al voltant de quatre taules:

  • Festivals, cinemes i educació (divendres, 18.30 h), amb Antonio Barrero, president del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT); Cristina Cifre, responsable d’activitats educatives de CineCiutat de Palma, i Jordi Forcada, director del Cerdanya Film Festival.
  • Qui ens ensenya cinema? (divendres, 19.30 h), amb Laia Aubia, directora de l’Acadèmia del Cinema Català; Anna Carpena, responsable del servei educatiu del Museu del Cinema de Girona, i Daniel Condeminas, consultor en comunicació.
  • La producció audiovisual escolar (experiències) (dissabte, 9 h), amb Remei López Planas, directora de l’Institut La Sínia de Parets del Vallès; Sònia López Serrano, secretaria i referent TAC de l’Escola Angeleta Ferrer de Mataró, i Gemma Paricio, cap d’estudis de l’Institut Euclides de Pineda de Mar.
  • Dona, cinema i educació (dissabte, 11.30 h), amb la projecció del curtmetratge Alice Guy. Coneixem la primera directora de cinema, i taula rodona amb Marga Almirall, coresponsable de projectes educatius de Drac Màgic; Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i Yolanda Sey, cantant i actriu.

L’esdeveniment l’obrirà divendres a les 17.30 h el director d’AulaMèdia, Francesc-Josep Deó, amb la projecció de la darrera producció de la capçalera: El fals documental. Una metàfora de la realitat.

Les Jornades EDU[cinema] tindran lloc al Casal Transformadors de Barcelona. La assistència és gratuïta prèvia reserva.