La periodista Aurora Mínguez ha estat escollida nova presidenta de la secció espanyola de Reporters Sense Fronteres en substitució d’Alfonso Armada, qui exercia el càrrec des de fa quatre anys, i ha estat designat president honorífic en agraïment a la seva tasca. El relleu es produirà el 3 de novembre.

“Assumeixo aquesta presidència amb enorme responsabilitat en un moment difícil per a la informació de qualitat a Espanya, Europa i el món”, assenyala Mínguez. “Lluitaré, sumant tots els talents possibles, contra la desinformació i l’assetjament contra els professionals del periodisme i, molt especialment, contra les dones periodistes, cada vegada més nombroses en aquest sector, amenaçat per la precarietat i les pressions polítiques i / o econòmiques”, ha afirmat la periodista, que va ser corresponsal de RTVE a Berlín i París durant 20 anys.

En la nova junta també s’incorporen Carlos Sánchez (El Confidencial) com a tresorer, i Íñigo Alfonso (RTVE) i Lula Gómez (freelance) com a vocals.

En la directiva Pilar Bernal (Telecinco) i Edith Rodríguez Cachera (RSF Internacional) continuen com a vicepresidentes, i Alfonso Bauluz (Efe) com a secretari general.

L’equip es completa amb les vocalies de Marta López (El Periódico), Mayte Carrasco (freelance), Gervasio Sánchez (El Heraldo), Ebbaba Hameida (freelance), Alejandra Agudo (El País – Planeta Futuro), José Antonio Guardiola (RTVE) i Carmen Rengel (El HuffPost).