De l’11 al 14 de juny del 2014, Barcelona acollirà la cimera anual de la Global Editors Network, que reuneix directius i periodistes dels principals mitjans de comunicació de tot el món. A més, la voluntat dels organitzadors és que la següent edició també se celebri a la capital catalana.

La Global Editors Network és l’organització d’editors més gran del món, formada per més de 900 professionals que representen a 300 grups mediàtics d’una vuitantena de països, i el seu objectiu és investigar i compartir noves tendències que afavoreixin la qualitat i la innovació en el periodisme.

Acollir aquest esdeveniment en un moment que els mitjans travessen dificultats “serà molt positiu, perquè és un dels congressos que aposta més per la innovació i la recerca de noves fórmules”, va destacar divendres el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, en la seva intervenció en l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a París. “El periodisme necessita llocs on pensar, innovar i trobar el futur de la professió i de les empreses periodístiques”, va afegir Martí.

El secretari de Comunicació també va apuntar que els periodistes tindran un motiu afegit per assistir al Congrés: “Vostès són periodistes i, per tant, saben que a Catalunya estan passant coses que tenen un gran recorregut i una gran transcendència política. Entenc que per a vostès, com a professionals de la informació, serà un al·licient celebrar la seva trobada en un indret tant interessant des del punt de vista informatiu”, va assegurar.

La GEN News Summit es va celebrar per primer cop el 2011 a Hong Kong, i en les dues darreres edicions ha tingut lloc a París.