Poc després que el PP amenacés amb querellar-se contra El País per les informacions sobre una suposada comptabilitat oculta, l’extresorer del partit també ha insinuat possibles accions legals contra el diari.

Luis Bárcenas ha sortit al pas de les informacions d’El País amb un comunicat on assegura que mai va portar una “comptabilitat paral·lela diferent a l’única existent al partit”. A més, remarca que “mai” hi va haver un “registre d’entrades o sortides de fonts diferents” als declarats oficialment pel PP.

Per tot plegat, i malgrat no negar en cap moment l’autenticitat dels documents que el diari presenta com a proves, l’extresorer assegura que es reserva “totes les accions legals, penals i civils” que l’emparin davant “el manifest menyspreu a la veritat i a la meva persona que s’està duent a terme per aquells que llancen a l’opinió pública falsedats” com les recollides, diu, per El País.

Per últim, Bárcenas ha volgut expressar els seu “profund pesar” per “l’injust dany que es vol fer amb aquestes falses informacions a persones que, amb Mariano Rajoy al capdavant, sempre m’han demostrat una altura moral, professional i personal, irreprotxables”.