La primera mesura de Rosa María Mateo com administradora única provisional de RTVE ha estat nomenar Begoña Alegría com a nova directora dels serveis informatius de TVE. La periodista substitueix José Antonio Álvarez Gundín, qui exercia el càrrec des de l’octubre de 2014, la gestió del qual ha estat molt criticada pel Consell d’Informatius de TVE, que n’havia demanat el cessament en diverses ocasions.

Alegría actualment era redactora al programa Parlamento. Anteriorment havia estat adjunta a la direcció de l’àrea de nacional, fins que un mes després de l’arribada de Gundín va ser destituïda en el marc d’una escabetxada en els serveis informatius que va provocar les primeres protestes dels professionals.

El Consell d’Informatius fa uns dies va demanar que la persona escollida com a administradora única provisional escometés el més aviat possible “els canvis necessaris per rellevar unes direccions d’informatius que han practicat la manipulació i la censura”.

Dilluns, en la presa de possessió, Rosa María Mateo va fer una declaració d’intencions: “En aquest projecte espero comptar amb els professionals de la casa, i de forma molt especial dels que han estat lluitant durant molt de temps per explicar l’actualitat amb criteris periodístics. Hem de recuperar la credibilitat i tornar a ser referència informativa”, va dir.

Begoña Alegría va entrar als serveis informatius de TVE el 1989 al centre del País Basc, on durant vuit anys va ser redactora i presentadora de l’informatiu territorial. El 1998 es va traslladar a Madrid per integrar-se al Canal 24 Horas, i el 2004 va assumir l’edició i presentació de l’informatiu territorial de Madrid. El 2008 es va incorporar a l’àrea de nacional com a adjunta.