Aquest dilluns l’Auditori de Barcelona va acollir el lliurament dels Premis de Civisme que atorga la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, els quals incloïen la 17a edició del Premi als Mitjans de Comunicació.

En aquest apartat es va premiar el programa Solidaris, de Catalunya Ràdio, per la seva trajectòria i funció social, del qual el jurat destaca que “suposa un altaveu a les ones per als drets humans, la cooperació i la solidaritat”.

En la categoria de premsa escrita es va guardonar L’amic. Revista d’acció social de la Fundació Casal l’Amic per la “bona difusió” de la tasca que fa la Fundació i per “la capacitat de transmetre els valors en els quals basen la seva acció”.

En la modalitat de web, el premi ha estat per a Desdelamina TV de Grupo Unión. El jurat ha considerat aquest projecte de televisió online “un exemple de dinamització comunitària”, i en destaca “la capacitat d’implicar veïnes i veïns del barri, tot fomentant el periodisme social”.

Finalment, en producció televisiva es va premiar el documental Soufian, el nen que volia volar, de Televisió de Catalunya, per la “imatge positiva” de la discapacitat que ofereix el reportatge i pel missatge que transmet “que la discapacitat no ha de suposar mai un impediment per desenvolupar un projecte de vida”.

En aquesta edició participaven 33 treballs en les diferents modalitats de premsa escrita, ràdio, televisió i web. El jurat, presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, estava format per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera; la cap de l’Oficina de Comunicació del Departament, Susagna Caseras; i els periodistes Toni Marin, de Ràdio 4, i Josep Playà i Pedro Madueño, de La Vanguardia.

Els Premis de Civisme de Benestar Social també contemplaven el 30è Premi Serra i Moret, que presenta les modalitats d’assaig, treball pedagògic, còmic i guió de curtmetratge, i 26è Premi Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil.