El grup Bertelsmann ha adquirit tot l’accionariat de l’editora de revistes G+J després d’acordar la compra del 25,1% que no controlava. L’operació serà efectiva a partir de l’1 de novembre. “L’adquisició completa de G+J és una fita estratègica en l’enfortiment del nostre nucli”, assegura en un comunicat el CEO de Bertelsmann, Thomas Rabe.

A més, Rabe destaca que G+J és una part important dels negocis de continguts del grup, motiu pel qual es mostra d’acord en la seva “transformació”, avançant que per fer-la efectiva s’aportaran els “fons necessaris”.  

El grup G+J a l’Estat compta amb G+J Ediciones, Motorpress Ibérica i l’empresa d’aministració, distribució i serveis generals GPS. 

Per la seva part, Bertelsmann a l’Estat també té participacions en el negoci televisiu a Atresmedia (un 20,5%, a través de RTL Group); en l’editorial amb el 53% de Penguin Random House; en música al segell BMG; en impressió mitjançant Be Printers, i en serveis amb Arvato.

Amb aquesta operació, Bertelsmann finalitza un procés d’aliança que va començar fa 45 i anys. Des del 1976 controlava el 74,9% de les accions.