La presentadora de Bestiari il·lustrat, Bibiana Ballbè, ha declarat aquesta divendres al Jutjat, per ordre de l’Audiència Nacional, sobre el polèmic capítol del passat 9 d’octubre. La periodista ha defensat que l’escena on es simulava disparar contra una caricatura del Rei Joan Carles s’ha d’emmarcar en un espai humorístic, paròdic i sarcàstic, i que no era un menyspreu a la figura del monarca.

En aquest sentit, Ballbè ha recordat que, com la majoria de participants, en el programa ella moria a causa dels trets. Segons han explicat fonts jurídiques a l’ACN, el jutge només ha preguntat pels trets simulats a la caricatura del Rei, però no a les de Fèlix Millet i Salvador Sostres. De fet, l’Audiència havia citat declarar la periodista per aclarir si s’havia produït un delicte contra la Corona.

Ara, tant la declaració de Bibiana Ballbè com la del protagonista del capítol, Jair Domínguez (qui va passar pel jutjat fa un mes), s’enviaran al titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de l’AN, Javier Gómez Bermúdez, que és qui ha de decidir si hi ha causa o arxiva les diligències obertes per la Fiscalia.