Tirabol Produccions ha estat treballant els darrers mesos en la remodelació i actualització de bloc.cat, el primer servidor de blogs gratuïts en català, creat el 2003, i que aplega més de 4.600 blogs. A més, l’ha rebatejat com a blog.cat, adoptant la grafia considerada com més idònia per molts internautes catalans.

Amb la seva renovació, s’ha volgut donar un nou impuls a un servidor pioner que estava a punt de tancar i s’ha posat al dia amb la inclusió del sistema de funcionament de WordPress, l’estàndard internacional amb un operatiu 100% en català. D’aquesta manera, Tirabol ofereix fins a 150 plantilles als usuaris, i un nou format que és compatible amb el llenguatge HTML5 i CSS3, i amb el codi lliure.

“Posem al dia el primer servidor en antiguitat i volum amb totes les possibilitats d’interacció amb les xarxes socials que poden donar als blogs una segona vida”, assegura el director general de Tirabol, Joan Camp. En aquest sentit es mostra convençut que “nous aplicatius com Twitter no han vingut per substituir els blogs, sinó per complementar-se”. Camp remarca que a Tirabol estan doblement orgullosos, perquè ho posen l’abast dels usuaris de manera gratuïta i en català.

Per rescatar blocs.cat, s’han depurat 10.000 blogs abandonats i s’han eliminat fins a tres milions de comentaris que eren spam, segons explica Saül Gordillo a Diari Maresme. Amb aquesta acció, els més de 4.600 usuaris actius podran conservar els seus continguts.

A més, els blogs de blog.cat passen a estar vinculats a Racó Català, el portal de joves catalanoparlants impulsat per Tirabol el 1999.