La setmana passada, el canal Bom Cine, del grup Squirrel (principal accionista de Vértice 360), va anunciar que a partir del 4 de novembre començaria a emetre a Catalunya. Les emissions, però, no es van iniciar per temes burocràtics. És a dir, que falta l’autorització del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Squirrel té un acord amb el Grup Godó per programar Bom Cine al canal lliure del seu múltiplex. Emissions Digitals de Catalunya va demanar al CAC canviar d’una programació d’estil de vida –que és la que consta en l’autorització– a l’emissió de pel·lícules. L’ens regulador, però, ha demanat més informació a EDC abans de pronunciar-se, segons han explicat fonts del CAC a Comunicació 21.

Evolució del canal a explotar

La freqüència d’Emissions Digitals de Catalunya per on es vol programar Bom Cine va iniciar les emissions en proves el 2010 com a Estil 9, un canal temàtic d’estil de vida dirigit al públic femení explotat per New Millenium Market, administrada per Pablo Pereiro Lago. En la proposta per rebre la llicència, EDC havia previst un canal de les mateixes característiques amb el nom de Vida.

El gener de 2013 Estil 9 va canviar a Bom TV, amb pràcticament la mateixa graella, sota l’explotació de Best Option Media, també de Pereiro. El desembre de 2014 Bom TV va deixar d’emetre al canal d’EDC perquè Godó va fer lloc a TV3HD en règim de lloguer, després que la CCMA perdés un dels dos MUX que tenia.

L’abril de 2018, quan les noves tecnologies de compressió ho van permetre, la Corporació va reunir tota l’oferta de TDT en un únic MUX, i TV3HD va abandonar el de Godó. Des d’aleshores, el buit l’ha ocupat en simulcast la programació de RAC105TV, queja emet en un altre canal. L’oferta del múltiplex d’EDC la completen 8tv i Barça TV.

Bom Cine és la nomenclatura que va adoptar el passat juny la cadena del grup Squirrel per a la seva oferta basada en l’emissió continua de pel·lícules, i que té cobertura a Madrid, País Valencià, Andalusia i Múrcia.