L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català va obrir de forma gratuïta la tarifa plana per a revistes a l’iQuiosc.cat poc després de la declaració de l’estat d’alarma i durant un mes. La iniciativa ha estat un èxit amb unes 3.000 noves altes. La xifra, que supera de llarg els subscriptors que tenia prèviament la plataforma digital de l’APPEC, es va assolir en només 15 dies des del llançament de l’oferta.

Els editors valoren positivament la resposta, si bé recorden que la campanya tenia per objecte acompanyar els lectors durant les setmanes de confinament, amb “voluntat de servei” més que recaptatòria (per això era gratuïta). No obstant això, a partir del segon mes de subscripció ja es paga (9,99 euros mensuals), i de moment “han anat renovant” un 50% dels qui s’hi van subscriure.

La subscripció dona accés a una vuitantena de publicacions periòdiques en català, i n’han quedat excloses les capçaleres de diaris, a les quals també es pot accedir des de l’iQuiosc, però amb unes altres tarifes. Des de l’APPEC celebren el fet que algunes revistes que fins ara no figuraven a la cartera de la plataforma digital, com Cavall Fort i El Tatano, s’hagin animat amb un “número especial” per entrar-hi.

Davant de la bona acollida d’aquesta “prova pilot” de subscripció inicialment gratuïta a l’iQuiosc, des de la plataforma no descarten “proposar-ho” també als diaris, sabent que aquests no estan associats a l’APPEC i que “la competència” entre aquest tipus de mitjans ho fa més difícil. “Seria una bona opció”, comenta a l’ACN la directora de l’entitat, Helena Solà. Pel que fa a les revistes, l’oferta del primer mes gratuït segueix vigent.