La nova directora de TVE a Catalunya, Ana María Bordas, assegura que l’arribada de la TDT ha beneficiat el centre de producció de Sant Cugat, ja que s’han potenciat els espais que s’hi produeixen per a la resta de l’Estat. Segons va remarcar aquest dijous a Tribuna Ateneu, el canal Teledeporte es fa íntegrament des de Catalunya, així com la majoria de programes de La 2, que dirigeix des de Sant Cugat la seva antecessora, Montse Abbad. De fet, Bordas va apostar per incrementar encara més la producció pròpia.

La nova directora també va destacar que l’aportació catalana als serveis informatius estatals s’havia multiplicat per tres en els darrers dos anys, i va reivindicar que una de les funcions de TVE a Catalunya és reflectir la realitat catalana a la resta de l’Estat. En aquest sentit, va dir que per això mateix TV3 no era la seva competència, i va assegurar que esperava augmentar les coproduccions amb Televisió de Catalunya.

L’eliminació de la publicitat minva els recursos

Bordas va explicar que l’eliminació de la publicitat, la qual va reconèixer que potser s’havia fet de manera precipitada, havia beneficiat l’ audiència, tot i que també havia creat problemes financers a TVE. En aquest sentit, va dir que, el fet que tots els recursos provinguessin de l’Estat els obliga a utilitzar-los d’una manera més “prudent i selectiva”.

De fet, als productors catalans presents a l’acte organitzat per l’Ateneu Barcelonès, els va suggerir que ofereixin les seves propostes directament a Madrid, perquè era més fàcil aconseguir finançament si s’emetia per a tot l’Estat. Així, Bordas va reconèixer que el pressupost per a producció en català era baix, i que durant el seu mandat havia de maximitzar els recursos disponibles per realitzar producció pròpia.

Més hores en català

Tot i les dificultats financeres, Ana M. Bordas va assegurar que volia augmentar el nombre d’hores de programació en català, principalment al Canal 24 Horas en desconnexions.

Pel que fa al futur del centre, va dir que aquest 2011 s’implantarà un pla per a la renovació tècnica dels estudis i els equips de Sant Cugat, per tal d’avançar cap a la digitalització de la redacció, l’adopció del format 16:9 i l’alta definició.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram