Xavier Antich, Xevi Xirgo i Òscar Escuder (foto: CAC).

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Xevi Xirgo, s’ha reunit amb delegacions d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua per analitzar els reptes que planteja el Projecte de llei general de comunicació audiovisual estatal, en especial pel que fa a les quotes de català i a la producció audiovisual catalana a les plataformes de vídeo a petició.

En la reunió, les tres parts han compartit la “gran preocupació” per la situació de la llengua en la nova normativa, i per la manca de reconeixement de les competències del CAC. A més, s’han compromès a treballar conjuntament en accions destinades a aconseguir que en el període de tramitació parlamentària del Projecte de llei es resolguin aquests “dèficits”.

Per part d’Òmnium han assistit a la trobada el seu president, Xavier Antich, i els membres de la junta Jordi Arcarons i Quim Forn. La delegació de Plataforma per la Llengua estava integrada pel president, Òscar Escuder; la directora, Rut Carandell, i la responsable de cultura de l’entitat, Gemma Ponsa.