CaixaForum Barcelona ha programat aquest divendres, a les 20 h, L’ànima grega. Una revista de viatges en directe, una proposta dirigida per Marc Caellas on els periodistes pujaran a l’escenari per explicar històries reals en primera persona amb el suport de vídeos, fotografies i recursos teatrals.

L’espectacle proposa una redacció on els continguts d’una publicació en paper són traslladats a l’escenari. Allí, periodistes, escriptors, artistes, filòsofs i gestors com Jordi Colomer, Silvia Cruz, Félix Denuit, Yannis Karpouzis, Carolina Olivares i Laura Weissmahr explicaran al públic una crònica amb la qual tinguin un vincle especial per tal de recuperar l’essència del relat.

L’ànima grega. Una revista de viatges en directe compta amb l’assessoria i continguts d’ Altaïr Magazine. La proposta és una de les activitats complementàries a l’exposició Agon! La competició a l’Antiga Grècia, que es pot visitar al CaixaForum Barcelona fins al 18 de febrer.

El periodisme teatralitzat va començar l’any 2009 a San Francisco amb el projecte Pop Up Magazine. Posteriorment va arribar a França amb Live Magazine, i a Madrid amb Diario Vivo.